Fundația Fara

Fundația Fara

Proiecte

Fundația Fara
Tabăra copiilor de la Casa Sf. Nicolae
Din păcate sunt încă mulți copii lipsiți de dragostea și îngrijirea părintească care au nevoie de ajutor și modele să reușească în viață. Fundația FARA se străduiește să construiască o lume în care copiii să aibă șanse egale indiferent de mediul de proveniență și experiența copilăriei. Toți copiii au dreptul la protecție și suport în realizarea și exercitarea deplină a drepturilor lor. Fundația FARA oferă o familie pentru cei fără prin responsabilizare și asumarea răspunderii pentru creșterea și dezvoltarea lor.
Fundația Fara
Centrul Rafael - Sală de Kinetoterapie
Dacă fiecare copil învață "din mers", ce te faci când copilul tău nu poate merge? Ajute-ne să amenajamă o nouă sală de Kinetoterapie pentru a oferii acces gratuit unui număr cât mai mare de copii!
Fundația Fara
Casa Sf. Nicolae
Centrul Sf. Nicolae este primul program derulat de Fundația FARA și unul dintre primele servicii private de tip rezidențial din România. Deschiderea centrului în anul 1997 a însemnat pasul firesc pe care fondatoarea Fundației FARA, Jane Nicholson, l-a inițiat pentru sprijinirea copiilor abandonați în instituțiile publice, având la bază experiența sa de 6 ani de voluntariat în România. Programul oferă dragoste și îngrijire unui număr de 12 copii și adolescenți într-un mediu de tip familial. Prin servicii și planuri de intervenție personalizate, acest program asigură copiilor mediul propice pentru dezvoltare fizică, psihică, cognitiv-emoțională și a rezilienței necesare depășirii traumelor provocate de abandon, abuz, sărăcie și neglijență. Pe termen lung programul are în vedere dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, asistență planificată și integrare familială, educațională, profesională și în comunitate.
Fundația Fara
DOTAREA SĂLILOR DE KINETOTERAPIE - Centrul Sf. Tereza
Obiectivul Centrului Sf. Tereza în prezent este de a dota a treia sală de kinetoterapie cu aparate și accesorii de recuperare.             Printre materialele necesare se numără: 2 benzi de alergare 2 scări cu plan înclinat pentru recuperarea medicală 1 bicicletă eliptică verticală 1 spalier 2 planuri de reeducare a mersului Set de accesorii pentru cușca rocher 3 mese electrice Scaun/taburet cu roți Placă de echilibru Oglindă mare Minge pemtru echilibru cu corzi Discuri tactile Stepper
Fundația Fara
Kinetoterapie pentru copiii cu dizabilități - Centrul Emanuel
După o perioadă bună în care terapia din Centrele de recuperare FARA s-a desfășurat online, luna februarie aduce cu ea reîntoarcerea la sediu, lucrul direct cu copiii și reluarea terapiilor. O necesitate mare de recuperare în mod direct, în aceasta perioadă, o au copii pe partea de Kinetoterapie. Copii care nu merg, nu pot sta in șezut, nu-si pot coordona mișcările sau au o postura deficitara. Toți acești prichindei necesită recuperare prin Kinetoterapie!  
Fundația Fara
Ajută copiii cu dizabilități din Suceava - Centrul de recuperare Sf. Tereza
Centrul Sf. Tereza din Fălticeni, județul Suceava va avea mereu porțile deschise pentru copiii cu dizabilități, oferindu-le recuperare GRATUITĂ și suport familial. Suceava încă este zona roșie a pandemiei covid-19 în țara noastră, comunitățile sărace fiind cele mai afectate și în risc permanent de contaminare. Centrul Sf. Tereza pentru copii cu dizabilități a fost mereu o oază de liniște, atât pentru prichindei, cât și pentru părinții acestora, iar scopul nostru, odată cu redeschiderea centrului, este acela de a oferi în continuare același mediu sigur și primitor de până acum, în același timp urmând protocolul legislativ de protecție. În momentul de față, Centrul Sf. Tereza oferă servicii de recuperare unui număr de 81 de copii cu vârste cuprinse între 0 și 16 cu dizabilități psihice/motrice, majoritatea provenind din comunități defavorizate, fără acces la materiale sanitare sterile. Pentru a asigura redeschiderea centrului și bunul mers al lucrurilor dorim să ne îngrijim și de siguranța familiilor copiilor, pe lângă cea a personalului nostru. Așadar, achiziționarea echipamentelor de protecție este esențială (39 cutii cu măști per lună pentru staff, 81 cutii cu măști per lună pentru familii, 6 cutii cu mănuși sterile de diferite mărimi per lună pentru angajați și aparținători, săpun, dezinfectanți atât de pardoseli și suprafețe, cât și pentru mâini, termometre cu infraroșu) iar costurile sunt pe măsură. Alege Proiectul nostru pentru evenimentul tău de fundraising și oferă copiilor cu dizabilități din Suceava, acces sigur la recuperarea de care au nevoie!
Fundația Fara
De la abandon școlar la școlarizare
În județul Suceava există comunități ce trăiesc în sărăcie extremă. Singurele venituri ale familiilor sunt din alocațiile sociale și muncile sezoniere. Adulții nu au loc de muncă, iar copiii adeseori abandonează școala, sau sunt la un pas să renunțe la studii, din cauza condițiilor dificile de trai. O intervenție temeinică și promptă se impune.     
Fundația Fara
Construim pentru un viitor mai bun!
Nevoia de case de tip familial în localități rurale pentru tineri cu dizabilități este în continuare acută. De aceea, vrem să deschidem un nou centru pentru acești tineri, în localitatea Cacica, Suceava.
Fundația Fara
Loc de joacă pentru copiii de la Casa ”Sf. Gabriel”
”Haideți la joacă, în curte”, spune Sorina celorlalți copii cu care locuiește în Casă ”Sf. Gabriel” din Popești Leordeni. Păcat însă că în afară de o suprafață deschisă și două leagăne curtea nu oferă prea multe opțiuni de distracție.
Fundația Fara
O mașină mică pentru vise mari
Ajută-ne să cumpărăm un microbuz care să rezolve problema transportului copiilor cu nevoi speciale de la centru către casă și invers! Orice donație ne apropie de suma necesară achiziționării unui minibus la mâna a doua, de 8+1 locuri. Donați și dați mai departe apelul nostru către prieteni și cunoștințe. Acești copii își doresc să ducă o viață normală și au mari șanse să fie așa!   
Fundația Fara
Recuperare gratuită pentru copiii cu dizabilități - Centrul Rafael
Copiii cu dizabilități au mai mari șanse să își atingă potențialul maxim dacă sunt stimulați corespunzător. Fiecare achiziție a unui copil cu dizabilități reprezintă un real succes și demonstrează că în ciuda dizabilității, există multiple abilități, iar fiecare deprindere nou dobândită este un pas sigur spre o viață mai bună. Le suntem alături pentru a le dezvolta noi și noi abilități și pentru a îi ajuta sa devină membri deplini în societatea noastră!
Fundația Fara
Copiii cu dizabilități își doresc un loc de joacă special - Centrul Emanuel
Dacă fiecare copil învață "din mers", ce te faci când copilul tău nu poate merge? E firesc pentru orice părinte să-și ducă copilul într-un spațiu amenajat pentru joacă, unde micuțul se poate relaxa, unde poate socializa și relaționa cu alții de-o șchioapă. Copiii cu dizabilități împărtășesc aceleași nevoi de a își însuși abilitățile de joc și interacțiune, și unde mai bine să acumuleze aceste deprinderi, decât în cadrul unui Centru specializat, cu personal instruit pentru identificarea tuturor nevoilor celor mici? Noțiunile și regulile nescrise ale jocului, vin natural pentru cei mai mulți copii, însă interacțiunea și jocul social diferă pentru copiii cu nevoi speciale, și reprezintă achiziții ce se dobândesc prin îndrumare și muncă strașnică, ce nu trebuie limitată la activități de interior. Donează pentru Locul de joacă special și redă copilăria celor cu nevoi spșeciale!