Fundația Fara

Fundația Fara

Copiii cu dizabilități își doresc un loc de joacă special - Centrul Emanuel

Status: Inchis

Dacă fiecare copil învață "din mers", ce te faci când copilul tău nu poate merge?

E firesc pentru orice părinte să-și ducă copilul într-un spațiu amenajat pentru joacă, unde micuțul se poate relaxa, unde poate socializa și relaționa cu alții de-o șchioapă. Copiii cu dizabilități împărtășesc aceleași nevoi de a își însuși abilitățile de joc și interacțiune, și unde mai bine să acumuleze aceste deprinderi, decât în cadrul unui Centru specializat, cu personal instruit pentru identificarea tuturor nevoilor celor mici?

Noțiunile și regulile nescrise ale jocului, vin natural pentru cei mai mulți copii, însă interacțiunea și jocul social diferă pentru copiii cu nevoi speciale, și reprezintă achiziții ce se dobândesc prin îndrumare și muncă strașnică, ce nu trebuie limitată la activități de interior.

Donează pentru Locul de joacă special și redă copilăria celor cu nevoi spșeciale!

[ Show more ]

0 RON

Sumă:

0

Galantomi:

0

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

În anul 2011, pentru a răspunde nevoilor copiilor cu autism din orașul Suceava și din zonele limitrofe, a luat naștere Centrul de recuperare Emanuel, în cadrul Fundației FARA, oferind servicii specifice. Copiii cu tulburări din spectru autist, au o șansă reală la recuperare și integrare socială, atunci când sunt incluși ăn programe recuperatorii timpurii, iar numarul ridicat al acestora a determinat Fundația FARA să dezvolte servicii destinate creșterii calității vieții atât celor mici, cât și familiilor lor.

Cererea crescută de intervenții a condus la creșterea capacității Centrului care în prezent oferă servicii gratuite nu doar copiilor cu tulburări de spectru autist ci și celor care suferă de alte afecțiuni, cum ar fi: parapareze,sindrom Down, tulburări de vorbire, diferite tulburări asociate, hipoacuzie, etc.

În prezent, Centrul Emanuel are o capacitate de 80 de locuri și o echipă multidisciplinară, menită să îi ajute pe cei mici să își atingă potențialul maxim!

Multe dintre terapiile desfășurate la Centrul Emanuel sunt distractive, însă ceea ce lipsește pentru ca micuții noștri să beneficieze de toate dotările necesare sprijinului recuperării, este un loc de joacă exterior.

Spațiile amenajate special pentru a proova diferite tipuri de joc sunt esențiale pentru dezvoltarea cognitivă, emoțională, fizică și socială a tuturor copiilor, cu atât mai mult pentru cei cu nevoi speciale. Joaca și timpul petrecut la locul de joacă, stimulează dezvoltarea și funcționarea creierului copilului, având rol-cheie în construirea fundamentului, organizării și capacității creierului. Așadar este foarte important pentru copiii cu dizabilități să aibă oportunități regulate pentru o varietate de activități!

Donează pentru Locul de joacă Special și redă copilăria celor cu nevoi speciale!