Centrul Rafael - Loc de joacă pentru copiii cu dizabilități

Status: Fundraising

Dacă fiecare copil învață "din mers", ce te faci când copilul tău nu poate merge?

E firesc pentru orice părinte să-și ducă copilul într-un spațiu amenajat pentru joacă, unde micuțul se poate relaxa, unde poate socializa și relaționa cu alții de-o șchioapă. Copiii cu dizabilități împărtășesc aceleași nevoi de a își însuși abilitățile de joc și interacțiune, și unde mai bine să acumuleze aceste deprinderi, decât în cadrul unui centru specializat, cu personal instruit pentru identificarea tuturor nevoilor celor mici?

Noțiunile și regulile nescrise ale jocului vin natural pentru cei mai mulți copii, însă interacțiunea și jocul social diferă pentru copiii cu nevoi speciale și reprezintă achiziții ce se dobândesc prin îndrumare și muncă strașnică, ce nu trebuie limitată la activități de interior.

Donează pentru Locul de joacă special și redă copilăria celor cu nevoi speciale!

100% Complete
Suma:

5,926 RON

Galantomi:

2

Donatii:

32

Target:

1,000 RON

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

În anul 2018, pentru a răspunde nevoilor copiilor cu dizabilități din orașul București, Ilfov și din zonele limitrofe, a luat naștere Centrul de Zi Rafael, în cadrul Fundației FARA, oferind servicii specifice. Copiii cu tulburări din spectru autist au o șansă reală la recuperare și integrare socială atunci când sunt incluși în programe recuperatorii timpurii, iar numărul ridicat al acestora a determinat Fundația FARA să dezvolte servicii destinate creșterii calității vieții atât celor mici, cât și familiilor lor.


Cererea crescută de intervenții a condus la creșterea capacității Centrului care în prezent oferă servicii gratuite nu doar copiilor cu tulburări de spectru autist, ci și celor care suferă de alte afecțiuni, cum ar fi: parapareze, sindrom Down, tulburări de vorbire, diferite tulburări asociate, hipoacuzie, etc.


În prezent, Centrul Rafael are o capacitate de 60 de locuri și o echipă multidisciplinară, menită să îi ajute pe cei mici să își atingă potențialul maxim!


Multe dintre terapiile desfășurate la Centrul Rafael sunt distractive, însă ceea ce lipsește pentru ca micuții noștri să beneficieze de toate dotările necesare sprijinului recuperării este un loc de joacă exterior dotat cu leagăne, tobogane și balansoare, vesel colorate pentru a spori fericirea de pe chipul prichindeilor.
Spațiile amenajate special pentru a promova diferite tipuri de joc sunt esențiale pentru dezvoltarea cognitivă, emoțională, fizică și socială a tuturor copiilor, cu atât mai mult pentru cei cu nevoi speciale. Joaca și timpul petrecut la locul de joacă, stimulează dezvoltarea și funcționarea creierului copilului, având rol-cheie în construirea fundamentului, organizării și capacității creierului. Așadar este foarte important pentru copiii cu dizabilități să aibă oportunități regulate pentru o varietate de activități!


Donează pentru Locul de joacă Special și redă copilăria celor cu nevoi speciale!