Fundația Fara

Fundația Fara

Casa Sf. Nicolae

Status: Fundraising

Centrul Sf. Nicolae este primul program derulat de Fundația FARA și unul dintre primele servicii private de tip rezidențial din România. Deschiderea centrului în anul 1997 a însemnat pasul firesc pe care fondatoarea Fundației FARA, Jane Nicholson, l-a inițiat pentru sprijinirea copiilor abandonați în instituțiile publice, având la bază experiența sa de 6 ani de voluntariat în România.

Programul oferă dragoste și îngrijire unui număr de 12 copii și adolescenți într-un mediu de tip familial. Prin servicii și planuri de intervenție personalizate, acest program asigură copiilor mediul propice pentru dezvoltare fizică, psihică, cognitiv-emoțională și a rezilienței necesare depășirii traumelor provocate de abandon, abuz, sărăcie și neglijență. Pe termen lung programul are în vedere dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, asistență planificată și integrare familială, educațională, profesională și în comunitate.

[ Show more ]
100% Complete

2,312 RON

Raised:

2

Supporters:

18

Donations:

1,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Scopul

Programul își propune promovarea și asigurarea respectării drepturilor copiilor lipsiți de grija părintească pentru  dezvoltarea armonioasă atât din punct de vedere fizic, cât si psihic şi social, capacitarea potențialului, talentului și creativității lor, stimularea și valorificarea performanței școlare pentru carieră și pentru construirea unui viitor cu oportunități și o viață trăită în demnitate.

Grup țintă

Programul are 12 beneficiari cu vârsta între 7 și 16 ani, copii separați temporar sau definitiv de părinți din cauza abandonului, a violenței și a neglijării pentru care s-a emis o hotărâre judecătorească de plasament.

Acest program oferă un mediu familial și o locuință pentru beneficiarii în tranziție spre viața independentă și construirea unei cariere. Numărul de beneficiari din această categorie variază în funcție de alegerile pe care le fac tinerii după ce termină liceul și optează fie pentru continuarea studiilor superioare, fie pentru studii vocaționale.

 

6 ani voluntariat în instituțiile de stat

24 de ani servicii de tip familial

71 de vieți salvate

Servicii licențiate

 

 

În cadrul acestui program copii primesc servicii de Implicare și participare socială și civică

 

Una dintre cele mai mari traume pe care le poate trăi un copil este abandonul. Faptul că el creşte fără părinţi îi va marca viaţa fundamental. Şi ca adult va fi marcat. Lista efectelor este foarte lungă, spun specialiştii.

Sindromul copilului abandonat mai presupune modificări serioase de dispoziție, frică și chiar depresie. Alteori sunt rezervați și reci, au sentimente de culpabilitate, considerând că ei sunt cauza principală a abandonului lor. Stima de sine este scăzută, iar dezvoltarea lor se realizează încet cu foarte mult sprijin în procesul educațional și a deprinderilor de viață independentă.

În procesul de vindecare pe lângă îngrijirea plină de iubire și respect și consiliere psihologică foarte importante sunt activitățile culturale, artistice și sportive prin care copii își descoperă abilitățile, talentele și modele de urmat.

Prin sport copiii învață și ajung să înțeleagă importanța solidarității, a muncii în echipă, comunicarea verbală, precum și cea non-verbală în raport cu ceilalți, rapiditatea în gândire, viteza de reacție, vederea periferică, respectul ca valoare interumană, dăruirea de sine, principiul de cooperare, lucruri ce formează bazele corecte ale unui caracter puternic în raport cu sine și cu societatea în care trăiesc.